Kochamy to co robimy, a robimy to z pasją. Gotowanie to nasza największa pasja, w każdej potrawie widzimy mały cud i trktujemy jedzenie jak przyjaciela z domieszką słodkiej rozpusty gdzieś w podtekście. Nasza filozofia jedzenia i zdrowego odżywiania zawsze dotyczyła czerpania przyjemności ze wszystkiego, ale w zrównoważony i rozsądny sposób. Przecież jedzenie to jedna z największych przyjemności.
Nasza


Nasza
Umiejętność gotowania oznacza pewnego rodzaju misję. Oferujemy naszym klientom to, co najlepsze i najprzyjemniejsze dla podniebienia. Używamy tylko dobrych produktów do przygotowywania naszych dań. Wiemy doskonale, że wszelkiego rodaju zamienniki mogą zepsuć nawet najbardziej wyrafinowane menu, dlatego wystrzegamy się ich. Jedzenie musi być nie tylko smaczne, lecz również zdrowe.


Rola i tradycja
Od zarania dziejów karczmy stanowiły nieodłączny element polskiego krajobrazu. Karczmy były miejscem spotkań towarzyskich, rozrywki i odpoczynku po męczącej podróży. W karczmach można było zjeść posiłek, napić się miodu lub piwa. Były głównym ośrodkiem życia społeczno-gospodarskiego, służyły wszystkim, zarówno panom, jak i chłopom, starym i młodym, miejscowym i przyjezdnym.
„Gdzież jest wieś bez karczmy? Byłoby to stworzenie bez głowy. Karczma bowiem jest miejscem schadzki, rady i wesela, w niej się wszystko nawiązuje i zawiązuje, w niej żal jeden drugiemu wylewa, w niej się kłócą i biją i swarzają, i godzą – i kochają! Karczma to serce wsi” – Józef Ignacy Kraszewski.
Nasze
Gościu drogi wejdź w te progi – zapraszamy na mięsiwo i pierogi. Napoimy, nakarmimy – miło razem czas spędzimy!
Tak nas widzą
Opinie

KASIA WOJCIECHOWSKA
Obsługa miła, a ceny podobne jak w innych lokalach w tej okolicy.
Polecam.
SIMI SIMOWICZ

JAGODA SZYMAŃSKA

1 Maja 11a, 58-580 Szklarska Poręba
Poniedziałek – Piątek: 12:00 – 22:00
Weekendy: 10:00 – 22:00
Kontakt z restauracją: (75) 717 21 22