Nasza

FILOZOFIA

Kochamy to co robimy, a robimy to z pasją. Gotowanie to nasza największa pasja, w każdej potrawie widzimy mały cud i trktujemy jedzenie jak przyjaciela z domieszką słodkiej rozpusty gdzieś w podtekście. Nasza filozofia jedzenia i zdrowego odżywiania zawsze dotyczyła czerpania przyjemności ze wszystkiego, ale w zrównoważony i rozsądny sposób. Przecież jedzenie to jedna z największych przyjemności.

Nasza

MISJA

Umiejętność gotowania oznacza pewnego rodzaju misję. Oferujemy naszym klientom to, co najlepsze i najprzyjemniejsze dla podniebienia. Używamy tylko dobrych produktów do przygotowywania naszych dań. Wiemy doskonale, że wszelkiego rodaju zamienniki mogą zepsuć  nawet najbardziej wyrafinowane menu, dlatego wystrzegamy się ich. Jedzenie musi być nie tylko smaczne, lecz również zdrowe.

Rola i tradycja

HISTORIA POLSKIEJ KARCZMY

Od zarania dziejów karczmy stanowiły nieodłączny element polskiego krajobrazu. Karczmy były miejscem spotkań towarzyskich, rozrywki i odpoczynku po męczącej podróży. W karczmach można było zjeść posiłek, napić się miodu lub piwa. Były głównym ośrodkiem życia społeczno-gospodarskiego, służyły wszystkim, zarówno panom, jak i chłopom, starym i młodym, miejscowym i przyjezdnym.

Gdzież jest wieś bez karczmy? Byłoby to stworzenie bez głowy. Karczma bowiem jest miejscem schadzki, rady i  wesela, w niej się wszystko nawiązuje i zawiązuje, w niej żal jeden drugiemu wylewa, w niej się kłócą i biją i swarzają, i godzą – i kochają! Karczma to serce wsi” – Józef Ignacy Kraszewski.

Nasze

MOTTO

Gościu drogi wejdź w te progi – zapraszamy na mięsiwo i pierogi. Napoimy, nakarmimy – miło razem czas spędzimy!

Tak nas widzą

WIRTUALNIE

Opinie

NASI GOŚCIE O NAS
logo_karczma_1

1 Maja 11a, 58-580 Szklarska Poręba

Poniedziałek – Niedziela: 10:00 – 23:00

Zarezerwuj stolik: (75) 717 21 22

2017 Karczma Karkonoska. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Strona wykonana przez